Je lichaam bewonen

Woon jij in je lichaam? Dat klinkt misschien raar maar dat is het niet.

Koude plekken in je lichaam, of dat nu koude voeten zijn of koude billen, geven aan dat de doorbloeding en doorstroming op die plek verstoord is.

Energetisch betekent dit dat er weinig energie is en of stroomt. Koude houdt vast.

Bij het aanspannen van je spieren, of je dit nu bewust of onbewust doet, gebeurd er energetisch nog wat anders. De emoties die samenhangen met die specifieke plek in je lichaam, worden vastgezet. Hierdoor zijn ze niet, of bijna niet, toegankelijk.

Emoties als angst, boosheid, verdriet liggen vaak verborgen in de diepere (spier)lagen van je lichaam. Als het te veel is om te voelen, zul je deze wegdrukken door middel van het aanspannen van je spieren. Dit gaat vaak onbewust.

Hierdoor kan het zijn dat je niet overal woont. Dat je niet je hele lichaam voelt, dat je vooral in je hoofd verblijft.

Hier ligt een potentie te wachten. Jouw potentie. Jouw kracht en liefde. Jouw lichaam.

Wat als je de onbewoonde delen, of de delen waar je niet zo vaak “bent”, kunt toe-eigenen? Wat als je deze niet meer wegstopt of wegduwt maar deze uitnodigt zich te tonen?

Door langzaam (en indien nodig met hulp) er naar toe te ademen. Door je bewustzijn en liefde naar deze plek te brengen. Door dat deel van je lichaam aan te raken, te masseren en te verwelkomen.

Dan zul je meer en meer in je hele lichaam gaan wonen. Dan zul je niet meer de veiligheid buiten jezelf zoeken. Dan zul je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoelens, je eigen keuzes, je eigen lichaam.

Prachtig! Ik wens het je toe. Jouw lichaam is je huis. Bewoon en verzorg het met al je liefde.