Hart & Bekken – jaargroep

Start februari 2025.

  1. De verkenning.
  2. De beweging.
  3. De blokkade.
  4. De grens. Grenzen & vrijheid.
  5. De verbinding.

De verkenning. 7-9 februari 2025.

In dit eerste weekend ga je op ontdekkingstocht.

Op zachte en nieuwsgierige wijze verken je je lichaam en energie. Om misschien wel voor het eerst, écht contact te maken met je hart en bekken. Hoe voelt je hart? Hoe voelt je bekken? Hoe is het daar? Kun je er contact mee maken? Dit doen we middels visualisatie, lichaamswerk, dans en massage.

Het uitgangspunt, gedurende de hele training, is altijd jezelf. Onze oefeningen zijn daarom allereerst gericht op en in jezelf. Dat is het startpunt. Om van daaruit contact te maken met de ander.


De beweging. 11-13 april 2025.

Het 2e weekend ga je luisteren naar wat je hart en bekken je te zeggen heeft. Uit je hoofd naar je hart. Middels visualisatie, muziek, zacht lichaamswerk, massage en TRE oefeningen komen we in beweging. Je energie zal meer gaan stromen, hoe subtiel of klein ook.

Je zult je gewaar worden wat er wordt geraakt tijdens deze stroming van energie in je. Of dit nou hele kleine trillinkjes, schokjes of grotere bewegingen zijn. Of dit emoties aanraakt of niet. En alles is goed.


De blokkade. 6-8 juni 2025.

Het derde weekend werken we met vragen als:
Wat belemmert je, wat blokkeert je om vol te leven vanuit je hart en bekken?

Onderwerpen als schuld, schaamte en oordelen komen aan de orde. Er is tijd en steun om deze tegen het licht te houden en de waarheid daarvan te zien. Het is tijd om schoon schip te maken.

Middels visualisatie, lichaamswerk, Kundalini meditatie, inquiry en massage.

Bij het masseren ligt dit weekend de nadruk op de energie in je lichaam te laten stromen. Dynamisch masseren (pulsen) is helpend hierbij. Dit pulsen kan van heel rustig (kalmerend) tot wat intenser (activerend) gedaan worden.


De grens. 12-14 september 2025.

Hoe zit het met jouw grenzen? Kun je deze aangeven? Kun je deze voelen?
Het zijn belangrijke thema’s en zo ontzettend verschillend per persoon.

Een voorwaarde hiervoor is dat je jezelf goed kunt (blijven) voelen en waarnemen. Dat je letterlijk in je lichaam zit. Pas dan kun je ervaren hoe iets voor je is. Je seksualiteit, deze toe-eigenen, is daar onderdeel van.

Dit 4e weekend gaan we hiermee werken, middels energiewerk, dans en massage.


De verbinding. 7-9 november 2025.

Het 5e en laatste weekend staat in teken van verbinding. Kun je helemaal in je hart zijn? Kun je helemaal in je bekken zijn? Met alles wat daar is? Mag en kun je deze verbinden met elkaar? Het gaat over verantwoordelijkheid nemen over je eigen lichaam en geest. Zonder te hoeven te verdedigen of aanvallen. Gewoon (ermee) ZIJN.

Om dan vanuit deze plek te verbinden naar buiten toe. Naar de ander, naar de wereld. Om je kracht te laten zien, je stevigheid. Om je zachtheid te laten zien, je liefde. Om je potentie volledig te leven!

Dit doen we middels visualisatie, lichaamswerk, dans en massage.Prijs € 1.499,= incl. verblijf (2 overnachtingen op 2 persoonskamer met losse bedden), eten en drinken.
Aankomst vrijdagavond (vanaf 20.00 uur), einde zondagmiddag 17.00 uur