Integratieve massage

Woordeloos helen door een aanraking. Een zachte, liefdevolle aanraking.

Hoe zou dat voelen? Hoe zou het zijn om te ontvangen?
Als je je ogen sluit en de vingers voelt, de hand, de arm. Wat gebeurd er dan van binnen? Voel je dan dat je er heen wilt, naar die plek die wordt aangeraakt? Voel je een verlangen naar dààr? Of schrik je en trek je terug? Van binnen. Kan je geloven, kan je toelaten dat deze aanraking in liefde wordt gegeven, zonder bedoeling, zonder iets terug te willen. Voor jou.

De integratieve massage ervaar ik als woordeloos helend. Als een liefdevolle, toegewijde massage met aandacht voor je lichaam en jou als mens.

Integratieve massage

Ik heb zojuist een integratieve massage van Leonie ontvangen. Rustig, zacht en warm. Zowel de massage als Leonie. Dank je wel hiervoor.

Het zachtjes pulsen, bewegen van het lichaam is echt een heel mooi onderdeel van deze massage. Door het zachte schudden gebeurd er iets in je lijf. Misschien is het niet direct voelbaar maar diep van binnen wordt er iets geraakt. Het zachte pulsen brengt iets in beweging, in beroering. Op deze manier bewegen van het lichaam is bijzonder. Ook al ben je volwassen, er is altijd een deel in jou, in ieder mens, die hiernaar verlangt. Het stelt je lichaam gerust.

Daarna wordt met warme olie en lange rustige strijkingen je lichaam gemasseerd.  Je voelt de hand, de arm. Je kan weer voelen dat je heel bent, één geheel bent. Dat je uit een hoofd, een nek, armen, handen, een romp, bekken, benen en voeten bestaat.  Veel mensen leven in hun hoofd, ze hebben weinig contact met de rest van hun lichaam. Deze massage kan echt bijdragen in het weer één voelen van je lichaam.

De 3e en laatste massagetechniek  die is geïntegreerd, is de polariteitsmassage. Hierbij worden de  energiepunten in het lichaam met elkaar verbonden zodat er een betere doorstroming kan plaats vinden. Het lijkt misschien een onbelangrijk onderdeel maar het is krachtig doch subtiel.

Vandaag heb ik een heerlijke integratieve massage mogen ontvangen waardoor ik niet alleen super relaxed was maar mij ook weer verbonden voelde met mijn lichaam. In haar aanraking voel je de integriteit en het respect die zo kenmerkend voor haar zijn.

Liefdevolle aanraking. De integratieve massage heeft mijn hart gestolen.