Meditatie cirkel Licht en Liefde

“Ik wil verbinden, de aarde, de mensen en het leven erop een helende en liefdevolle energie geven. Ik voel dat dit belangrijk is”.

Enkele jaren geleden kreeg mijn (ex) partner een zeer ernstig motorongeluk waarna hij vocht voor zijn leven. We waren beide verbonden met een groep mensen die we kenden van een opleiding van enige jaren. Vanwege onze connectie met hun en de ernst van zijn verwondingen begonnen ze licht en liefde naar hem te sturen. Op een vast tijdstip, als groep. Iedereen vanuit zijn eigen plek/huis.

Ik herinner me dat deze verbinding van licht en liefde zo belangrijk en ondersteunend was. Ik voelde het en wist zeker dat hij dit ook deed.

Hij overleefde het en een lange weg van herstel begon. Ik wil dit met je delen omdat het me herinnert aan de kracht van licht en liefde. Dit gaat niet over hem of mij; dit gaat over de kracht van verbinding, de kracht van licht en liefde.

Op 5 mei jongstleden ben ik begonnen met de meditatie cirkel Licht en Liefde. 5 mei dag van de vrijheid. Het voelde als het juiste moment om te beginnen. Vrijheid, licht en liefde.

Vanaf die tijd mediteren we elke dinsdag om 20.00 uur. 20 minuten. Verbinden. Eerst met jezelf, dan met elkaar. Zodat we ons verbonden kunnen voelen en dit (helende) licht en liefde naar de aarde en alle levende wezens kunnen sturen.

We mediteren ieder op onze eigen plek, alleen en toch verbonden.

Je bent van harte welkom als dit je aanspreekt om mee te doen.

Er zijn veel verschillende manieren om te mediteren/visualiseren. Dit is hoe ik het doe in deze setting. Voel je vrij om er je eigen invulling aan te geven zeker als je merkt dat je je teveel bezig gaat houden met de stappen/woorden.

Uitgebreide versie:

Omdat 20 minuten niet een enorm lange tijd is kun je wat eerder starten met je “klaar maken”. Zorg dat de ruimte waar je bent, goed voelt en dat het er rustig en stil is (of in ieder geval geen harde geluiden in de nabijheid). Je kunt een kaars aansteken of wat wierook als je dat prettig vindt.

Maak het jezelf gemakkelijk. Je kunt dit doen op een meditatiekussentje maar ook gewoon op een stoel. Als je hierbij je voeten plat op de grond kunt houden is dat een plus. Maar gekruist voor je is ook prima. Probeer rechtop te zitten zodat je ruggenwervel recht is en niet krom of gebogen. Dit komt ten goede aan je ademhaling en krachtcentrum.

Voel hoe je romp rust en gedragen wordt door je bekken. Adem rustig in en uit.

Je sluit je ogen en verbind je met je 1e chakra. Deze bevindt zich in je bekkenbodem (tussen je anus en genitaliën). Ga daar met je energie en aandacht heen. Voel en visualiseer dat je contact maakt vanuit die plek met de aarde onder je. Alsof er vanuit jouw wortels de grond ingaan. Diep de aarde in.

Verbinden met de aarde is belangrijk. Niet alleen om te starten of gedurende de mediatie maar elke dag. We zijn immers hier. Hoe graag je misschien ook dáár wilt zijn. De verbinding met de aarde helpt je om meer in je lijf te zijn, om meer in het NU te zijn.

Je brengt je aandacht naar je ademhaling en voel hoe je borst en/of buik op en neer gaan. Kijk of je de hogere borstademhaling wat meer naar je buik kunt krijgen. Dit kan door wat dieper adem te halen e/o je hand(en) op je onderbuik te leggen en daar naar toe te ademen.

Leg je handen daarna losjes op je benen. Je kunt dit doen met je handpalmen naar boven of beneden. Of met je linkerhand palm naar boven en je rechter naar beneden. Je hoofd is ietsje naar voren gebogen zodat je kin richting je borst gaat.

Voel hoe je lichaam rustiger wordt en meer ontspant.

Dan breng je je aandacht naar je hart. Voel je krachtige en liefdevolle hart…. Verbind je daar mee en neem hier even de tijd voor. Reis daarna verder omhoog naar je kruin. Je 11e chakra. Visualiseer dat er een soort trechter op je hoofd staat waarmee de energie en het licht vanuit het universum naar binnen kan stromen.

Voel hoe de lichte en liefdevolle energie vanuit het universum door je kruin naar je hoofd, keel , borst en je hart stroomt. Voel dat het vanuit die plek zich verder verspreid door je hele lichaam. Je armen, buik, bekken, benen en voeten. Je vult jezelf met liefde en licht. Er is zoveel dat de ruimte waar je bent zich ook vult met licht en liefde.

Kortere versie:

Nadat je je verbonden hebt met je ademhaling, je hart, de aarde en het universum kun je de volgende stappen volgen.

Je visualiseert dat je verbinding maakt met de andere mensen uit de meditatie cirkel en ziet voor je dat er een grote kring ontstaat vol licht en liefde. Misschien komt er wel een glimlach op je gezicht. Zo met elkaar verbinden is helend en voedend. Blijf even bij en met deze fijne energie.

Daarna gaat je energie terug naar je kamer, welke gevuld is met licht en liefde. Je breidt deze uit. Je vult je straat ermee, je dorp of stad, je gemeente, je provincie, Nederland, België, Duitsland, Europa. Je licht en liefde zijn eindeloos.

Je ademt rustig verder en voelt je aarding en ademhaling. Je lichaam is rustig en vredig.

Je kunt in je visualisatie werelddelen in één keer bezoeken met je licht en liefde of per land of groepen landen. Voel maar hoe het voor je gebeurt. Als je de hele wereld hebt “bezocht” ga je naar buiten de dampkring. Onze licht energieën begeven zich in de ruimte van het heelal en we kijken naar de aarde. We zien de andere licht energieën en vormen een grote kring om de aarde heen. Je verbinding is zacht en krachtig. Je voelt de vrede en liefde in je hart voor de aarde en alle levens wezens erop. Dit is de energie die belangrijk is om te brengen, om te voelen. Laat dit door je lichaam en hart stromen…

Na enige tijd laat je de licht energieën weer los en ga je terug door de dampkring, naar Europe, naar Nederland, naar je dorp of stad, naar je straat, naar je huis, naar de plek waar je mediteert.

Je voelt je billen op het kussen of de stoel, je voeten op de grond of je benen gevouwen voor je. De verbinding met moeder aarde is er, de verbinding met het universum is er. Je bent licht en liefde. Met je ogen nog gesloten voel je je ademhaling. Rustig en vertrouwt. Je bent hier. We zijn allen hier.

Je kunt de verbinding met de anderen uit de meditatie cirkel voelen. Je bent niet alleen. We are united.

Open rustig je ogen en dank jezelf dat je tijd hebt genomen om je op deze manier  te verbinden met jezelf, met ons, met de wereld.

Namasté.

Leonie van der Zon