LichtLeven ~juli~

24 juli 2021 volle maan, de maan van de Roos, in teken van de Waterman. Offeren.

Wat betekent dat eigenlijk, een volle maan in het teken van de Waterman?

Een Waterman (lucht element) is idealistisch, humanitair en heeft slimme humor.  Maar een Waterman kan ook moeilijk bij zijn emoties komen en kan bij tijd en wijlen behoorlijk rebels zijn.

De energie van deze volle maan zorgt ervoor dat je in staat bent het grote geheel te zien, wat maakt dat je keuzes maakt die goed zijn voor iedereen in plaats van dat je focus op jezelf ligt.

De natuur heeft haar hoogtepunt bereikt en even is er een pauze voor het oogsten en zaaien terug begint. De volle maan van juli, de maan van de Roos, ook wel de Zomermaan of Hooimaan genoemd, heeft te maken met een terugkeer naar de rust van de winter, een rust die nodig is om een nieuwe cyclus van zaaien en oogsten mogelijk te maken.

Vanuit spiritueel standpunt bevordert deze maan, net als de Plantmaan, rust en staat ze voor ontspanning en evenwicht. Verder is het een goede tijd om samen te komen met anderen, om te delen en het feestelijk te maken. Met de zomervakantie vallend in deze periode, is dit hét moment om de band met je kinderen te versterken.

De essentie van deze maan gaat over offeren: Wat kan/mag er geofferd worden zodat er ruimte vrijkomt voor iets nieuws? Probeer niet vast te houden aan wat eigenlijk al voorbij is.

LichtLeven is een mooi moment om hierbij stil te staan. Gebruik de energie van de volle maan en ervaar de zachtheid waarin dit kan.

Op 23 juli is er weer een Lichtleven. Het 3-luik van meditatie, visualisatie en een reinigingsritueel geeft rust, bemoediging en vaak helderheid. Je zult de nieuwe maand opgeschoond tegemoet treden.

Wil je dit ervaren? Er zijn 2 mogelijkheden:

-Live bij Sansoma van 10.00 tot 12.00 uur of

-Online via Zoom van 20.00 tot 22.00 uur.

Ja, ik meld me aan voor LichtLeven van juli.