Zonlicht is heerlijk


TRE voor wie ? 

TRE Tension and Trauma Release Exercises zijn vrij vertaald oefeningen voor het loslaten van spanning die veroorzaakt is door moeilijke levensomstandigheden, acute of langdurige stressvolle situaties of traumatische ervaringen.

TRE werkt goed voor mensen die op een natuurlijke wijze de opgebouwde (chronische) stress in hun lichaam willen ontladen. De TRE (Tension Release Exercises) is een fysieke stress en trauma release methode waarbij je geen verhaal hoeft te doen. De methode is gebaseerd op de ontspanning van de Psoas, deze grote spier verbindt het bovenlichaam met het onderlichaam. Bij chronische spanning van deze spier zal het zenuwstelsel de neiging hebben om op scherp te blijven staan, met alle gevolgen van dien.
Steeds vaker blijkt de aangespannen Psoas de achterliggende oorzaak van veel lichamelijke en mentale klachten, denk bijvoorbeeld aan: bekkenproblemen, niet vrij ademen, nek-, schouder en (lage) rugklachten, angstige gevoelens.


Effecten van TRE

TRE oefeningen kunnen effectief bijdragen aan een betere fysieke e/o psycho-emotionele gesteldheid. Zoals betere nachtrust, meer rust, energie en veerkracht, minder piekeren, minder (werk)stress, helpen bij burn-out verschijnselen en overmatige vermoeidheid, losmaken en bevrijden van beklemmende emoties en gebeurtenissen.

Hoe ziet een TRE sessie eruit
Voorafgaand is er een kort (intake) gesprek waarbij er uiteraard ook ruimte is voor vragen. Daarna nemen we stap voor stap de oefeningen door en zal je ondersteund worden bij je leerproces. Hierdoor zal de kennismakingssessie zo’n 1,5 uur in beslag nemen. De eventuele vervolgsessies duren circa 1 uur.